Sep 28, 2009

orda...

...pek yakinda, cok da acaip olmayan bisey var. ustelik metal3.0 da ikrami.

Sep 18, 2009

look me in the I


Onemli Not: bu yazi full-speed blasphemy genellemeler icermektedir. Bilimsel bi yazidir, herhangi bir ozel kisiyi hedef almamaktadir. Galeyana gelmeyiniz, asaadaki dugmeyi tiklayip kendinizi bilimin sicak kucagina birakiniz!

Girizgah:Kendisi ile aramizda bi mutabakat var. Ikimiz de birbirimizin islerine karismiyoruz, dertsiz yasioruz. Tikaat! mutlu mesut demiyorum dertsiz diyorum. Evet bildiniz, allahtan bahsediyorum. Ama halk(a) arasinda kendisinin ihsan ettiine inanilan cesitli guzellikler var. Ben benimkilerin bana annemden gectiini dusunuyorum. Dediim gibi meseleyi acmiicam cunku allah ile birbirimizin islerine karismama sozu verdik.
Mucize: Velhasil kelam ben de vucut bulan guzelliklerden biri -- siz bunlari mucize olarak da kabul edebilirsiniz -- orospu cocuklarini, icten pazarliklilari tami tamina, bak abartmiyorum 10 saniyede tanimamdir! can kozanoglu'nun merkez sag alt dudagi dedigi bir facial tini vardi, bakiniz Yavuz Donat. Benzer sekilde gozlere odaklanmak gerekiyor, gozlerden bagimsiz yuze ifade vermeye calisan gulumseme odakli dudak eylemleri ve akabinde seni suzen gozler: iste bi orospu cocugunu buldunuz. Kavram bizi yaniltmasin orospu cocugu burda pejoratif anlamda kullanilmiyor, gundelik anlamiyla benimseniyor. Gozler burda onemli; surekli buyuyen kuculen bebek, kisa ve ritmik donusler (ayni bolgenin birden fazla kontrol edilmesi demek) ve muhakkak bu gozlerden bagimsiz gulumsemeye calisan dudaklar. Su ana kadar yanilmadim, su ana kadar "olm adami kardes belledik, bize neler etti" demedim.
Ilm-i akvam-i tenasul: Erkeklerde bunun tespitinin daha kolay oldugunu solememe bilmem gerek var mi. Erkeklerin idaresi cok kolay ve zevkliyken (siz onun orosppu cocugu oldugunu tespit ettikten sonra, mesafeli olmanizi onun sizi kankasi zannetmesi kadar izlemesi zevkli bisey yoktur), disi orospu cocuklari ise tarafinizdan tespit edildiklerini anladiklari an mesafe koyan hatta bunun icin sizi suclayan taraf olurlar. bu farka dikkat etmeli.
Nihayet-i hayriyye: Insan sarraflii her iste olduu gibi yetenegi tecrube ile harmalamaktan geciyor. pedogoji iliminin belirttii gibi terbiye edilmemis yetenekten ziyade kafi miktarda lakin egitilmis marifet daha makbuldur. Evvela kendimizi bi ustanin yaninda cirak eylemek ardindan da calismak, calismak ve calismak bizim icin hedef olsun! cunku etrafta cok orospu cocugu var.

Sep 14, 2009

Sep 1, 2009

Zekayi bi de burda ara

Insanlarin zekalarini tespitlerinden olcmek ziyadesi ile mumkundur. Ama isin nirengisi bi berberin sac kesimi ile ilgili yaptigi yorumla Kant'a selam caktigi, bi bakkalin iyi pirinc uzerine demecinin evrensellik/tikellik tartismasina parmak bastigi anda saklidir. bi anda sactan, bulgurdan devrimci kivilcima uzaniverirsiniz.
Rijkaard, Türk futbolunu tanımlaması istendiğinde, ''Aslında her şeyden biraz var Türk futbolunda... Ama hiçbir şey tam yok. Bu işi hem zorlaştırıyor hem de komplike hale getiriyor" demis. Bu cumleden futbol lafini cikarin, yerine istediginizi koyun. kah demokraasi ossun, kah kadin haklari ossun. Turkiye'nin "koyunun olmadigi yerde kecinin abdurrahman celebi oldugu" ulke tespitinden sonra bu tespiti memleket taniminda tepeye koymak gerekir. Sirf yerinde oldugu icin degil, yorumu yapan adamin, durusundan da dolayi...kendinden yasca, kidemce, kariyerce buyuk Neeskens ile beraber TC'de spor yazari musvettelerinin anlamadigi 2-teknik direktorlu (TD) sistemle calismasi ve her vesilede asil kendisinin Neeskens'in ciragi oldugunu sezdirmesi (bu da futbolda despot/lider TD kultunun umarim bu ulkede sonunu mustuluodur). Millet icraatlarini yaglarken "daa cok calismamiz lazim" demesi, idealistligi, kollektif hareket kabiliyetini gelistirmenin bireysel kabiliyetlerle mucadele etmekten bin kat daha zor ve mahiret gerektirdigini tekrarlamasi, onun birbirinden ayrilamaz iki seyi nasil sahane tasidigini da gosteriyor: Zeka ve Edeb.
Rijkaard belki standart anlamda basarili olmayabilir bir futbol teknik direktoru olarak; ama en azindan Daum gibi turkiye deyince kamera onunde cay icip "der turkaiy, shok gujel" demiicektir. Cunku o idealinin evrensel olan ile temasi telasinda. Alenen gizli bir anarko-komunist o! aksi iddia karsi devrimciliktir!
roportajin devami icin tikla
Sok edici son dakka bilgisi: Wikipedia Johan Neeskens 85'te Minnesota Strikers'da oynadi diyor! neler ooluyor!? Asli astari yakinda burada.