Aug 30, 2009

the return of the return

Ve back in town, en garde! obur dukkani da acik tutuyoz artik. ilginclikler, maceralar ve akil almaz entrikalar dolu bir yazdan soora eve 3,5 saat rotarli 9 saatlik bi ucusla dondum. himm, siradisi bi temizlik ve tazelik kokusu!? megerse nedeni belli imis: ev ahalisi tekmili birden (zaten 2 kisiler) manita yapmislar. eh disi manita saolsun, erkek cinsini magarasini temizlige itiyor. o konuda sikayetim olmaz, olamaz. hem yengeyi de taniorum, erkek ev arkadasimla (artik adini da veriim: bobby) futbol geyigimize balta vurmiicak kadar olgun. lakin, artik kendisine ayri bir post acmam gereken evin 4.su (havali pici benim tabirimle, ama bobby'ye bunu tercumede zorlaniorum), canimiz huskymiz, nam-i diger Zamboni Driver, "aga yillarin hatirasi yok mu" deyip arizaya baslamis. yengeye havlamalar, yastiklara girismeler deyme gitsin. halbuki manita eli kendisine bile ceki duzen vermis alenen; hep pacoz bi deri bi kemik olan rus cocugu kilo almis, kurku yenge tarafindan duzenli tarandigindan isiltili bi ahenge kovusmus.
disi ev arkadasi da, Jenn olur kendileri, manita yapmis; hatta ben geldiimde eleman evdeydi. yanniz kendisine bi nebze zatimdan bahsetseydiniz be. adam ben anlattikca sasirdi, o sasirdikca ben sasirdim. bunda uzerimdeki "saha kiyafetlerimin" de etkisi vardi muhtemelen. oyle ki sahada iken, research subject deyu adama kullahi tersodan geydiren kuntizler bile "hocam tam arkeolog gibi olmusunuz (ki alakam yok arkeolojiyle), bi sapka eksik ehuehu" (bu da ayri bi post konusu) bile kafa zitmisken elin amerikalisi ne etsin?
bu hocalik ve doktoracilik, cakal biri olsam bana ole ekmek yedirirdi ki esasinda. inanmayan bi ucakta vuku bulan asagidaki dialogu okusun:
gpm: rijkaard costurucak takimi gor bak.
kanka: ole ole
amerikali milf hostes: ne aksani sizin bu konustuunuz?
gpm: turk...doktora gorencisiyiz de...
amh:aa...doktor musunuz? (halbuki grad student dedim, artik nerden cikardiysa)
kanka: yok, biz...
gpm:evet, doktoruz! ama bir toplum, bir kultur doktoruyuz adeta! (yeni tanistigim insanlarla dalga gecme uzerine ihtisas yaptim)
amh: medical vibe die bi social network var bilio musunuz? kesin bir bakin, her cesit insan herseyini paylasio(!) dostluk, sosyallik girla...
gpm: ha tabi tabi, neydi adi medical vibe mi?
hostes apla iice geyikci cikmistir, ne olmaktadir?:
amh:ne icersin?
gpm:su sadece
amh: anlamadim?
gpm:su bi zahmet
amh: nasil?
gpm: su almak istiyorum, su..
amh:hahaha (suh kahkaha) anladim yahu sadece aksanin cok hos tekrar duymak icin sordum ole.
gpm: [gulumserken sovme efektleri]
kanka uyur, ben pesi sira filmlere gecerim. hostes apla eksindan geri durmaz:
amh: (omuzu pitpitlayarak) kartimi vereyim sana...
gpm:peki, ehem, linda.
amh: (omuzu pispislayarak) bak muhakkak bekliyorum seni medical vibe'a.
gpm: tamam bakicam, tesekkurler.
o kart ne miydi? apla medical vibe denen bir sosyal ag oldugunu iddia ettigi haltin kartini basmis, ustune de nickini yazmis...nickini yahu! yani bole blogspot altinda maksimov yazdigini dusunun ole sacma bisey. sallamadim tabi ki medical vibe falan. soora fesat bi arkadas "medical vibe, nedir? orgazmdir! orgyci olm bunnar eyeswideshut hesabi" die ufurdu. biraz iskillendim ama anca bugun baktim, cebimden kart cikinca. hostes aplamiz da bir iki fotosuyla arzi endam eylemis. hakkaten sacma sapan bir sosyal ag imis. ya da ben saf hala ole zannediyorum.

5 comments:

kırmızılı said...

hostes abla yir senin aksanını kanımca :(

Selamon said...

Özlemişiz. Misak-ı Milli sınırları içersindeyken de kaçırmışız, o üzücü. Büyk Rakı İstanbul'dayken de kaçırmıştım, o da üzdüydü.

gp maksimov said...

@kirmizili
somurtmaya gerek yok yaf=)

@selamon
baska gelisimde soz. bi uclu yapariz artik...

Büyük Rakı said...

patron hızlı başladın sezona. Yazmışmıdr acaba derken 2 post birden görünce seni hafife almamak gerektiğini bi defa daha hatırladım.
Bu arada yukardakı istanbullu arkadaş da fos çıktı başka gelişinde 3lü değil ikili yaparız o sooradan okur yine üzülür :P

Selamon said...

Deme öyle Büyük'üm Rakı'm. Deme öyle. Mahcubum şerefsizim.