Sep 1, 2009

Zekayi bi de burda ara

Insanlarin zekalarini tespitlerinden olcmek ziyadesi ile mumkundur. Ama isin nirengisi bi berberin sac kesimi ile ilgili yaptigi yorumla Kant'a selam caktigi, bi bakkalin iyi pirinc uzerine demecinin evrensellik/tikellik tartismasina parmak bastigi anda saklidir. bi anda sactan, bulgurdan devrimci kivilcima uzaniverirsiniz.
Rijkaard, Türk futbolunu tanımlaması istendiğinde, ''Aslında her şeyden biraz var Türk futbolunda... Ama hiçbir şey tam yok. Bu işi hem zorlaştırıyor hem de komplike hale getiriyor" demis. Bu cumleden futbol lafini cikarin, yerine istediginizi koyun. kah demokraasi ossun, kah kadin haklari ossun. Turkiye'nin "koyunun olmadigi yerde kecinin abdurrahman celebi oldugu" ulke tespitinden sonra bu tespiti memleket taniminda tepeye koymak gerekir. Sirf yerinde oldugu icin degil, yorumu yapan adamin, durusundan da dolayi...kendinden yasca, kidemce, kariyerce buyuk Neeskens ile beraber TC'de spor yazari musvettelerinin anlamadigi 2-teknik direktorlu (TD) sistemle calismasi ve her vesilede asil kendisinin Neeskens'in ciragi oldugunu sezdirmesi (bu da futbolda despot/lider TD kultunun umarim bu ulkede sonunu mustuluodur). Millet icraatlarini yaglarken "daa cok calismamiz lazim" demesi, idealistligi, kollektif hareket kabiliyetini gelistirmenin bireysel kabiliyetlerle mucadele etmekten bin kat daha zor ve mahiret gerektirdigini tekrarlamasi, onun birbirinden ayrilamaz iki seyi nasil sahane tasidigini da gosteriyor: Zeka ve Edeb.
Rijkaard belki standart anlamda basarili olmayabilir bir futbol teknik direktoru olarak; ama en azindan Daum gibi turkiye deyince kamera onunde cay icip "der turkaiy, shok gujel" demiicektir. Cunku o idealinin evrensel olan ile temasi telasinda. Alenen gizli bir anarko-komunist o! aksi iddia karsi devrimciliktir!
roportajin devami icin tikla
Sok edici son dakka bilgisi: Wikipedia Johan Neeskens 85'te Minnesota Strikers'da oynadi diyor! neler ooluyor!? Asli astari yakinda burada.

6 comments:

hafif abi said...

Hah hah haaaa! Berber Altınmakas und Immanuel Kant ikilisi!

Sevgili birader, sizi kıraathanemize bekleriz.

hafif abi said...

Sizin orada sanırsam bizdekinin tersi, gece yani. Uyuyorsunuzdur şimdi.

Ha bi de ben kendimi tanıtmayı unuttum:
Metin Bey'in sadık hizmetkârı, büyükelçisi, naneruhu, sadık bendesi Hafif Abiniz.

halk said...

minesota sitrıkırs ne ola ki,adam fc tren'de oynamış son senesinde.

gp maksimov said...

@hafif abi
geliorum okeye dorduncu

@halk
ben wikipedia'nin yalancisiyim. zaten M.Strikers MSL'de sadece bir sezon oynadiktan sonra indoor lige gecmis. siteleri falan yok ama wikipedi sayfalarinda Neeskens'in adi gecmio. Ben Johanima telefon acip sorarim.

Anonymous said...

Ne kadar düzeysiz bir insan olduğunu ve farklı düşüncelere katlanamadığını kanıtlamışsın bana gönderdiğin mesajda, tebrik ederim.

gp maksimov said...

@kutuksel
simdi onun yeri burasi mi, yiidim? Neeskens ile alakali bi posta bu commentini gorse seni cihana bayrak edicek adamlar var etrafta aman dikkat.