Dec 24, 2009

non si capisce ma come cazzo parlate

basliin meali "ne sikim konustuunuz anlasilmio." Verona taraftarlarinin Po nehrinin guneyinden gelen her takimi asagilamak icin tezahuratlari. quantara mera ritmi ile soylerseniz hos da tinlio.
parlak zekalar hindi cumhuriyetine (TC) geldiimi basliktan anlamislardir. Ana dilim, en hizli anladiim kultur ama bu demek diil ki olaya vakif olabileyim. geldiim de beri dilimde "non si capisce ma come cazzo parlate..."
Kozmik bi belirlenmislik var: ne zaman uzun yolculua ciksam yanima evrendeki en andaval canlilar denk gelir. minneapolis'ten kalkarken hayatinda ilk defa ulke disina cikan bi maho wisconsinli denk geldi yanima. maho esittir dazlak, zincir kolye ve bileklik, neo-nazilerin giydii lonsdale marka kiyafetler giyen beyzbol sapkali deri montlu tip. ilaveten boyu kisa ama corn-fed olduu icin buzdolabi hacminde (sisman diil, mid-west corn-belt olduu icin etine dolgun erkeklerin cogunlukta oldugu memleket. tabi bole olunca beyne az kan gidio) hemen niye adami yargiladin diyenlere herifcioolunun yol boyu dovus kopegi dergisi okuudunu soleyip lafi aazlarina tikarim. Alman asilliymis da almanyaya ucuomus, ama bariz urkmus durumda idi. kendisine bahsedilen konfor, asiri ama ici bos guven 8 saat soora elinden alinicak cunku. o kadar ki ucus degistirirken o koca herif pesimden "maksimov, maksimov la olm beni de transit terminale gotur, ben bulamam ohuohu" deu aglasip neredeyse elimden tutacakti. ne skim konusuosun anlamiorum be adam! bole sert adam tripleri saga fuck sola sonofabitch cekmeler, iki dakka soora bilmediin sey karsinda ilk okula donmeler.
yetistigi kulturle ozdeslesen insanlari sevmiyorum ozetle... bunun da bi global/modern anomali olduunu dusunuorum. International airport TC turgleri desen, onlar da bu klasmana uyuyor. bi farkla: ciddi anlamda asimile olmus ust orta sinif turglerden bahsediyoruz. asimile olmanin sucluluk duygusuyla turg kulturunun altini kara kalemle cizmeler... ucakta verilen boktan yemegi "tork yemegi gibisi yoh" die alkislamak. papates gratini... kapitalistin krali olup "ecnebiler coh duygusuz, coh soguk...bizim gibi diiller" mi dersin, "oolana konya'dan kiz alacaiz, o da turg kizi istedi" mi dersin. oolanin amerikan deniz piyadesi olduunu oorenince duyduun ferahlama da cabasi.
non si capisce ma come cazzo parlate...

18 comments:

said...

benvenuto! o, benandato é piu appropriato:)

türk markası uçağa binmemek lazım ikinci tiksinti maddesindeki durumu daha az yaşayabilmek için. Benim kendilerine ait favori repliğim "Sor bakalım domuz var mıymış" Türk domuz der hostes çikın, türk domuz der hostes çikın, türk çikın der hostes yes der, türk yanındakine çikın diyo der..

bi de kozmik belirlenmişlik kader deel. ben 2 sene kadar önce yendim onu. artık ya yanım boş kalıyo ya da yakışıklı doktora öğrencisi oturuyo. bayılıyorum valla artık uçağa binmeye:)

kadin said...

hoşgeldin vatana. vatan gibisi yok. :P

gp maksimov said...

@gu, aptal hollandalilar iki elleriyle bi ucaklarini kaldiramadiklari icin yolculara sormadan baalanti seferi turgler ile yapmamiza sebep oldular.

yakisikli doktora ogrencisi derken? oxymoron?!

@kadin, vatan gibisi yok eet. kozmik saka anlaminda...

said...

oh beybi yeah beybi!

sizin oralaada oxymoron olabilü ama buralaaada (yani sırf merkezde doktora porogramı olan 8 adet , 1-3 saat mesafelik alanında da daha bile çok sayıda böyük üniversite içeren bostonia'da)sine dicendo sayılıyor yakışıklı doktora öğrencisi. gideceğin şehri iyi seçmek ilazım doktorada!

gp maksimov said...

@gu, mekansal bi tespit diildi benimki. senin ve boston sehri icin uzuldum=)

said...

o niyeymiş ki dicem ama neyse ya uzatmayalım di mi

gp maksimov said...

sefilleri oynuoruz zaten uzatmayip ne yapicaz?

yakisikli ise doktorayi iplemiodur, doktorayi ipliosa yakisiklili coktan feda etmistir. koca bi sehir yanilsama icinde, uyanin bostanlilar! burnu buyuk tespit is my business...

said...

o zaman sana babamdan geliyo: "ükela"

geldiinde cambridge'de azcık kafe gezdirsinler sana, kendin gör, yerinde tespit et.

Anonymous said...

hoş gelişler ola gp maksikov Paşaaaaa:) Tespit delisi et beni gelir gelmez, ver damardan mahoları:) Post delete sendroma gelince, pardon, hastayım sanırım:)

aysegul said...

maestoso..splendido..

en büyük THY işte.:Pp
uçak havaalnına inerken bizim türk
erkekleri alkış tutar ama,n'aber.:D

gp maksimov said...

@gu sen sana necessity diorum sen bana contingency diosun!

@eva you are my rocknroll queen!

said...

ben sadece bizde yapılmışı var diyorum:)

gp maksimov said...

@gu, ornekle aciklamaya mecbur birakiosun beni;

ben: tanri die bisey yok
sen: ama ben onun mucizelerini gordum bostonda.
b: dediimin mekanla alakasi yok
s: gelsen buraya sen de gorursun.
b: ii de bu dediin contingent.
s: yo bizde yapilmisi var!

eh en nihayetinden bu iddianin senin "projection"in olduunu tersten de olsa kabul etmis oldun=)

said...

ah maksimov. my logic does not satisfy you, and yours is boring to me. therefore i shut the fuck up and go.

gp maksimov said...

@gu, "boring" dedi, "i shut the fuck up and go" dedi=(

aysegul said...

I am looking for a strong

NOEL BABA :DDD

aysegul said...

Where is he???

haa :Pp

halk said...

edvart nortonsu dazlaklar yok mu yani, ulan burada neo-nazi yakışıksız türk gençlerinin hevesi kırılır bunu okursa.bunu okurlar mı.amin.