Apr 30, 2009

abi sizin meslek ne?

Bizim meslek canim, lafazanlik!
Ben alti ya da ustu farketmez orta sinifa dair herseyden tiksiniorum, adi gibi vasati bir sinif olduu icin. Ha soranlar olucaktir "sen nesin ki yavsak" deyu, cevabim muglak olur. belki orta sinif mensubuyum ve bunun icin ait olduum cenah midemi bulandirio; yahut diilim. diil isem bunda meslegim (ya da ilerdeki muhtemel meslegim demeli, en doorusu) rol oynamaktadir.
alt sinif (working class) kulturune sempati beslediim dogru ve bunun pseudo-devrimcilikle zerre alakasi yok. mesele altsiniflarin kendileri ile barisik olmasinda yatior, sinif atlama cabasi olmadiindan hayat zorluklarindan yaraticilik cikaran (hayatin eamuga koyan dielim) insanlar bunlar. Aristokratik ust siniflar da benim icin en az altsinif kadar cekiciler cunku onlar da hayatin emuga sahane koyan cemaatin mensublari. E peki orta sinif? yirtma derdinde olanlar, altsiniflari beenmeyip bok atan, ustsinifa ozenen, onlari kiskanan vasatlar yigini. tarz yoksunu
dangalaklar surusu. Ve Amerika dunyanin en buyuk ortasinif ulkesi, belki de ortasinif demokrasisinin en kralini uygulayan memleket.
Meslegime gelelim, bugun ultra aristokratik bi ortamda alaman felsefesinden girip psikoanalizden cikan gayet aymaz ve elit tartisma grubumuzda zevkten dort kose olmamin nedeni de budur: akademi fevkalade aristokrasi replikasi, ahlaksiz, vakti bol uckaatcilar yigini. begenileri, ukalaliklari ortasinif kulturunden keskin sekilde ayrilanlar. eger bu benim meslegim olacaksa ilerde, ben bu oyunda varim! Orta sinifin yedi ceddine, ya hertarafim dovmeli bi kamyon soforu olurum bu ulkede ya da ayakkabisi ile kemerini denklestirmeden evden cikmayan bi akademik yavsak. belki de en guzeli ikisi arasinda sekip, ortasinifa toptan sirt cevirmektir. bu 3. ihtimal uzerine daha cok vakit harcamak lazim. Aristokrat olup, altsiniflarla kimler kardes olmus, onun cevabi da tarihte. bi acip bakin.
Eger hali vakti yerinde, okumus bi insan iken arabesk ile huzunlenen, dizilere mesai harcayan bir sahis iseniz ve ustune ustluk arabesk ugruna kendini jiletleyenlere, popstar ile yatip kalkanlara bok atiosaniz, kusura bakmayin ama asil sizin yolunuz bok yolu! Cifte kavrulmussunuz siz, ki bu da en kotusu: Turk Orta sinifi! 

13 comments:

Anonymous said...

Önce merhaba. Sonra da kahkaha!!! Aman efenim ne şahane giydiriyorsunuz! Nasıl özendim şimdi! Berbat mı berbat bir üç günden sonra keyfimin yerine gelme vaktiydi ve bu yazınız da tam üstüne geldi... Sağolun, sağlıcakla kalın. (Bu vesileyle "OpenID" düğmesine basaraktan ve de bade süzerekten buraya yorum yapılabileceği de kalın kafama dank etmiş bulunmaktadır. Hayırlı uğurlu olsun.)

gp maksimov said...

yasasin! metin bey is back!

madafaka said...

emma çok tipsiz lan bence auhauh.

kırmızılı said...

Felsefeyle ilgili bir bölümde öğrenci olduğuna dair kanaat getirdim hatta direk felsefe bölümünde öğrenci de olabilirsin,ayrıca bu yaklaşıma göre türklerde alt sınıf ve orta sınıf var çünkü ben Türkiye'de yaşayan senin bahsettiğin aristokrat sınıfın var olduğunu hiç sanmıyorum.

gp maksimov said...

kirmizili:
felsefe ile herkesin ilgilendii kadar ilgileniorum. felsefe bolumlerinin de kapatilmasi taraftariyim.
Arti ogretmenim ben be! Amerikali veletlere portakal suyundan nasil bomba yapilir, ilkellerin sex hayati, vb. gibi hayata degen seyleri ogretmeye calisiorum kendi capimda.

kırmızılı said...

Her yorumda beni daha da şaşırtıyorsun,
Daha da birşey diyemiyorum.
Öğretmensin demek pek hoş.
Sahi portakal suyundan nasıl bomba yapılır?
Ne bombası yapılır ayrıca?

gp maksimov said...

hersey her yerde anlatilmaz...ilkellerin cinsel hayatini diil de bunu sorman da ayri bi enteresan.

kırmızılı said...

bana mail atsana ya gerçekten çok merak ettim.İlkellerin cinsel hayatı adı üstünde ilkel işte az çok bilgim var o konularda ama bomba yapımını hiç bilmiyorum,daha ilgi çekici geldi bana.

gp maksimov said...

turkiye'de o aristokratik sinif var, istanbul yenikoy taraflarinda. somine onu ayi postu ustunde heidegger...himm bak aklima geldikce aazim sulanio.

kırmızılı said...

aman onlu ayı postu üzerine yatıp,dizi izlerler be

gp maksimov said...

o dediin etiler, bagdat caddesi... sariyer-zekeriyakoy arasi da fena diil bak.

kırmızılı said...

bilmem ben türkiye de senin bahsettiğin türde bi aristokrat sınıf olduğuna ne olursa olsun inanamayacağım sanırım.

Selamon said...

Şöyle bir davete filan gitsen, misal, Rotarianların toplantıları filan da olur. Bildiğin var o sınıf. Bambaşkalar harbiden.