Apr 29, 2009

vekile cakan baltali ilahe misin be kadin?

Bu istek yazi gibi olucak birazcik. Haliyle bi kisim "e lil'sista nooldu?" "yesil gozlu ne oldu?" minvalinde ma-gaz-insel sorularla meraklarini aktardilar. Olmadi! Ozetle...
Ama detay onemli, kendisi beni portland'a ugurladiktan sonra donuste sirra kadem basti. Ya da soole diim "sen de lil'sista ciktin be yavrum" dediim zat, golgesinin icinden elinde baltayla cikti ve "uyariyorum, kafani yaricam, canin aciicak" kelamini sarfetti; lakin ben de sahane bi cuneyt arkin hamlesi ile yakaladim baltayi, centilmence tokalasarak (ellerimizle deil) yollarimizi ayirdik.
Sirra kadem bastigi sure boyunca beni sinir, gerginlik ve can sikintisi basti. Cuma gunu "cts kahve icelim bi yerlerde" dedi. Cts sabahi "ben gelemiicem coktan 3 tane bloody marry ictim, yarin bulusak" dedi (dikkat tehlike gelior). Zati muhteremi sahaneyi gormeden gecen tam bir haftanin sonunda su eyalet meclisinde calisan disi ev arkadasim mesai arkadaslarini bizim eve partiye caardi. Beseri kompozisyon soyle: vekiller, lobiciler, avukatlar. mekansal ve sinifsal olarak ikiye bolunduk hemen. Tuvalet ve takim elbise giyenler salonda kokteyl icerken (tasrali minnesotali ev arkadasimin ust sinifa oynama cabalarina da ayrica deginiciim) kot ve gomlek giyen erkek ev arkadasim ve ben arka bahcede bira icip mangal yelleme gorevine carptirildik. Sikayetci miyiz, asla...
Gece 12, mutfakta shaker sallanirken lil'sista zil zurna sarhoj, kafasinda kamyoncu sapkasi, dudaginin ustunde takma biyik, ve boynunda el kadar gecici bir kus dovmesi ile davet edilmedii partiye arzi endam eyledi! arka bahcedeki kicimin kenari seckin konuklari iceri kacirdi, benimle alay etti. sabah 9dan beri icki ictigini soyledi, bi ton baska sey anlatti. soylemeye gerek var mi ultra sekerdi! soora gitti.
Pazar sabah telefon etti, ozur diledi yaptiklari ve son 2 atraksionumuzu iptal ettii icin. "mesele deil" die gecistirdim, "yok ya partiye nese kattin sadece 'insanlara cok sikicisiniz' demeseydin keske" die ekledim. yann tiersen konserine gittik, bir hafta sonunda manita olmak icin birbirimize karsi cok riskli tipler, ama ortaligi birbirine katma husunda avengers tadinda bir ikili olabilecegimiz sonucuna vardik. Benim acimdan ogretici, onun acisindan eglenceli oldu zannimca. Working class Midwest kadinlari mi? hala cekiciler ama simdilik mesafeliyim. Az kalsin asik oluodum, allah korudu, ucuz atlattim. ya da bir arkadasin dedigi gibi "belki de o beni kendisinden korudu." Ilahe sifatini da bunun icin kazandi iste.
Kendisine Portland'dan getirdiim hediyenin ne olduunu da merak edene soylerim, umuma acik deil.
Sarki secimi ise hic rastlanti deil, "sucker, mothafucka" gibi ici dolu laflari kim soylerse iice urpeririz? Norah Jones, eet.

3 comments:

Selamon said...

Oha şarkı ne güzelmiş lan

ciidem said...

abla ilahe cikmis cidden, diycek bisey yok... boyle zamanlar kariyerin tavan yaptigi, insanin kendini ise verdigi zamanlar, gelsin paper'lar artik. sarki guzelmis bu arada.

gp maksimov said...

meslektas olunca insanan, hemen halden anlio gercekten. Alman felsefesinin dibine vurdum, bolumde iktidari ele gecirdim. o derece ise verdim kendimi yani.