May 19, 2009

gol kafamla gelen suttur, part-2: ya da adam harcama ulkesi torkiye

Sikici (noktasiz/noktali "i" ile okumak size kalmis) bir tespit asagidaki ama deginmek lazim 19 Mayis genclik bayrami munasebeti ile.
hakikat su: Aragones'in gitmesi ile Euro 2008'de yari final oynamis takimlarin tamaminin hocalari turkiye'de harcanmis olacakmis. haa fenerbahce denen hilkat garibesinin herhangi bir seyine ufacik kotu bisey olsa, ben burda gobek aatarim, o ayri...
bir de vakti zamaninda torkiyede "sazina hakim" olan, demem odur ki isini en ii yapip alcakgonullukte de gonullere taht kurmus, ve en onemlisi kendisini ciddiye almayan (bu dunyanin en onemli meziyetidir, bu meziyet sizde yok ise gun gelir sizi de benzetirler bi tuvallette serdar ortaaci benzettikleri gibi) boyle bi adam vardi...nerde bu adam? yok, memleketine kacti o da. nice ornek var daha senin etrafinda annem, sen de biliosun.
Met-Ust demisti: bati tuketim toplumu ise bizimki adam harcama toplumu. yeni kitada etraf zibil gibi hintli ve cinli dolu. e noolacaadi baska? kalabalik nufus, az is...burasi onlar icin ekmek kapisi. ha bu tespit hintliler icin gecerli ekseriyetle. cin komunist partisindeki kodamanlarin cocuklarinin bu ulkeye okumaya yollandigi yonunde bi duyum aldim, ufaktan kenara cekmeye basladim sari irkin burdaki neferlerini sorgu icin (ek bilgi UCLA'den sonra UofMinnesota ABD'deki en kalabalik cinli ogrenci nufusuna sahip).
Velhasil kelam, ulke nufuslari ile oranlarsak ABD'de en kalabalik yuzdelerden biri turk ogrencilere aittir, bu sahsi kaanatim, evet. meseleyi bulandirmayalim, bircok hususta olduu gibi akilli davranan gencler, harcanacaklarini bildikleri canim ulkelerinden kaciolar (kendimi katiyen bunlar arasinda saymiorum cunku 1)akilli deilim 2)what is turk ulan?)...bunlarla, torkiye'de kalanlar yepyeni biseye imza atiolar yavastan...ortalik cok karisacak, benim bile avuclarim kasinio. hayirsizliklara vesile olsun diip bu sikici tespiti nihayete erdiririm...

3 comments:

ciidem said...

bizim oralardan buralara gelen herkesin kendine gore bi nedeni var. belki cogu dedigin gibi harcanmaktan korkuyo, yerinde asabi bozuluyo gidisata, macera dolu amerika diyo atliyo geliyo, cok para kazanasi var falan filan... peki ben neden geldim... cunku ulkemde islerin bir coguna gore daha iyi gittigini dusundugum bir okulda hoca olmak istiyorum mesela. benim ilgilendigim konuyla ilginen hocalarin cogu bu kitada ve bir sekilde makale basmanin isin kalitesinin yaninda malesef bir de kisinin akademik network'une bagli oldugunu ogrendim. oyunun kurali buymus oyle dediler. ve ben de makale basmak istiyorum mesela. neden gunun birinde geri donmek istiyorum peki? cunku her ne kadar aksak-carpik-yanlis giden sey olsa da ailem arkadaslarim en yakinlarim orda, yat limaninin manzarasi orda, ince belli bardaktaki demleme cay orda... daha gider bu.

gülş said...

bu adam harcama meselesinde beni hayrete düşüren şey, şu dünyada sir alex ferguson gibi bi örnek varken (adamın takımdaki kariyeri tam olarak benim yaşım kadar. resmen) bizim meşhur koskocaman üç büyükçüklerimizin (daha ne kadar kelime oyunu yapabilirim acaba?) sezonda iki hoca ortalamasıyla oynamasıdır. daha da bişey diyesim gelmiyor, bir de ofisteyim, ik tayfası blogger'da görmese beni fena olmaz. :)

Selamon said...

Ciguli güzel adamdı lan.