May 20, 2009

kardesimle tanisin: brother ali

Atlanta su an ameriganin hip-hop baskenti, piyasa nu york'u gecti bile. Minneapolis (ya da St.Paul ile Twin Cities) ise underground hip-hop'un yukselen kalesi. ben kendisi ile yeni tanistim, onun icin biraz mahcubum ama Brother Ali, minneapolis'in suc, uyusturucu, yoksulluk yuklu tarafi kuzeyden - vakti zamaninda yoksul yahudilerin de yasamaya zorlandii kisimdan sahane bi MC.
Kendisi ne beyaz ne  de siyah, kardesimiz ali albino! bunun icin beyazlar tarafindan itilip kakilirken somalili gocmenlerle kanka olmus (ek bilgi: somali'deki ic savastan kacip buraya yerlesen somalililerin %80 iskence kurbani, kaynasmalari bundandir belki). Esinden bosandiktan sonra tek cocugu ile bi sure evsiz olarak yasamak zorunda kalmis. Uzun yillar siyah, musluman bir genc zannedilmis kendisi; bunda sahne adinin ve bazi sarkilara besmele ile girmesinin payi cok tabi ki. Beyazlar'a da "beni beyaz zannedip bas taci edenlerin aazina sicarim, bunda zerre haklari yok, itip kakarken iidi picler!" minvalinden sovmus. Unlu olmasi amerikkka'ya saydirdigi su sarkisi ve klibi ile olmus (klibin sonundaki tsorte bi dikalayin! sozler de burda).
Ozetle kendisi salt ii bi musiki erbabi olduu icin diil, gocmen oldugu icin de bu
blogda arzi endam ediyor. yok eger siz gocmenlii, bi yerden bi yere fiziki hareket olarak algiliorsaniz o dakka ben susarim rahmetli dangalak mustafa tasar konusur: "siz hala biraktiimiz yerde mi otluyorsunuz?" yok eger siz punk olmayi elektro gitar zannediosaniz o dakka ben susarim Rob Kelly ve Slaine yanina Andy Lee'i alip yuzunuzu kaldirima yaslarlar.
Asagidaki Sarki Brother Ali'nin son EP'si "Truth is Here" icinden "philistine david." Sozleri nette yok lakin filistin meselesinin herkesin kendi kisisel meselesi oldugu bu kadar guzel mi anlatilir dedirtten cinsten.



8 comments:

Erdela said...

Basarili.
Sesi Ice Cube'a benziyor.

Deniz said...

Harbiden Ice Cube a benziyor, ama eski ice cube, back when he was good :) Bana bunlarla gelin :)

gp maksimov said...

Twin Cities rising man! daha niceleri mevcut...sabir.

Büyük Rakı said...

Ali abi müzii ve nina ablaya olan sevgisiyle kalbimizde serin bi köşe kazandı.. Tşekkür ediyoruz sana tanıştırdıın için.
bu arada gelirken elinde hediye paketi içinde o tişörtten görmezsem çekeceğin var.. bu kadar da arsızım yüzsüzüm.
Hakkım yoksa söle ona göre davranalım..

madafaka said...

ben punk olmayı uyuşturucu kullanıp cinsel hastalık kapmak sanıyorum hacım. bana ne diyorlarmış? hehe.

E-demir said...

Tebrik ederim :) 31 Mayıs Pazar Sayısı HaberTürk gazetesinin 20. Sayfasında bulunan blog bölümünde "kardesimle tanisin: brother ali" adlı yazınız yayınlanmış. Dilerseniz Jpg formatında yollayabilirim.
-----------------------------------------------
E-Demir.Blogspot.Com - Erdemir

madafaka said...

meşhur oldun artık bizi tanımazsın.

gp maksimov said...

kendime pelerin diktirdim yakasi kurklu, ustune fatuh altaylu rozeti kondurdum