May 8, 2009

minnesota...adana. bunlari kardes sehir ilan ettim gitti.

Istanbul'da yasar iken okulun etrafinda (okulda demiorum bak, pek okula tesrif etmezlerdi), koyu tenli ama oksijen sarisi sacli, bagara bagara konusan kadinlar; etiler/bagdat caddesi maymunlugunu hemen kampuse tasiyan (o zaman kafayi jole kovasina batirip, elde cuzdan, sigara, cep telefonu, araba anahtari ile gezmekti. bilmem simdi nedir.), araba, cep telefonu ve disiden gayri meraki olmayan, fatih terim gorunumlu ama kendini costacurta zanneden erkekler vardi. sonra ogrendim ki bunlar adana menseili imis...
sonra buraya geldim, burda da dogal sarisin olan ama solaryum'da maymun kasesi ile havuc rengi bi renge sahip olmayi marifet ve bronz sanan, San Fernando vadisi emekcileri (bir kisim erkek okur anladi kelamimi) gibi "oh my god, awesome" die baararak konusan (adanaca muadili "kiziaam") kadinlar; boxer deseni sortlarin ustune enine cizgili polo tisort, bi beteri beyaz triko hirka giyen, bogurerek konusmayi marifet sayan ama kavga cikar gibi olunca hemen kacan erkekler var. 
Ogrendim ki bunlar minnesota'nin suburblerinde yetismis mid-west menseili imisler. abercrombie-fitch ile beslenirlermis.
Ulan siz iki cins bu cihana ceza misiniz?! elle tutulur neiniz var acaba feci merak ediyorum. sizden azcik zeki, edepli insanlari sindirmek ve bezdirmek; nerde vasat bi sey varsa onu bayrak etmekten gayri ne biliosunuz anlayabilmis diilim. belli aacta bitiosunuz, eh naapalim dal budamak da su dakkadan sonra bizim mesgalemiz olsun o vakit.
Resimlere not:ustekiler, iste o solaryum tenli minnesota disileri. alttaki de bizim adanali, aradan 25 yil gectikten soora, yuvarlak cerceveli yuppie gozluu Oliver Peoples ile basin aciklamasi vermek demek, o ozendiin capello'nun da senin gibi adanali olduundan gayri ne soyler ki bize (esortman ve altin bileklik eslesmesine deinmeye gerek var mi)? beter olun. imparatore imis, lakabinin italya'da cavus olduunu bilmioz sanki.

4 comments:

ciidem said...

ankara'da bizim okulda da vardi boyle tipler. ama bizimkiler okula gelirdi her gun kuaforden cikip. hepsi aynidir, sac rengi, ten rengi, burun-estetik harikasi, giydikleri, dinledikleri, yedikleri ictikleri... burda da goruyorum benzerlikler. sari sac, bronz ten olayi universal olmus zaten. ama burdaki lezzet ikizlerinin giyim tarzi biraz farkli. buranin modasi yaz-kis kisa spor sortu-sorority t-shirt'u-flip flop uclusunden olusuyor genelde. oglan cocuklari da kizlara benzer: ucgen vucut pesinde ustte frat t-shirt'u, altta sort bi de aman unutmayalim flip flop. ben ayagimda ayakkabi, ustumde hirka hasta oluyorum, bu cocuklar nasil hep boyle geziyo anlamadim.
yani diyecegim o ki standardizasyon var bi sekilde ama bilemedim gerisini...

gp maksimov said...

vakti zamaninda sedat peker nuri alcoyu et dovecegi ile dovmus, havluya sararak hem de. bunlara da flip-flop (parmakarasi terlik) ile tokat atmak pek eelenceli olur. ek bilgi usumek biyolojik bisey diil, ogrenilen biseymis, bizim bio/evrim calisanlardan oorendim.

ciidem said...

usumek ogreniliyo demek, hmm ilginc... o zaman ben cok iyi ogrenmisim zamaninda aklimdan cikaramiyorum simdi =) hocam varsa bu konuda guzel bi paper referans ver de okuyalim anlayabilirsek.

Erdela said...

Bunlara takilma.
Everything is something happened.
Ogreti bu, anlayis bu!!