Oct 31, 2009

cadi dediin yakilan bisey

Halloween...korkunun bayrami. Eh, iklimi, hayvani, agaci bambaska bi cografyada hayata sifirdan baslama iddiasindaki beyaz adamin korkudan yusuflayarak ruhlari kovmak icin ilk hasatin urunlerini (kabak) urkunc sifatlar ile kapi onune koymasi yadirganicak sey diil. Cocuklarin kotu ruhlarin etrafta olduu zamanlarda korkunc kiliklar icinde kapi kapi gezip seker istemeleri de uydurma diil sonucta, cocuklari ruhlardan korumaktan tutun da "trick'o'treat" sorusunun ya huner ya yemek ya da canin anlaminda kotu ruhun mimiki olduu da bi yinyillik bi gelenek. Ramazan bayraminda cocuklarin kapi kapi gezip seker istedii tek musluman ulke olmamiz size bi sey hatirlatmio mu? ben annemden hayvan kiliina sokulup komsu evlerden sekerli hamur istemeye yollandii bi kutlamanin hikayesini dinlediimi hatirliorum. bak sen? lan yoksa?!
bu ulkede yetiskinler icin parti demek, halloween. It gibi calistirilan insanlarin bos zamanlarinda icki, kostum ve azitmaya meyletmeleri kadar normal bisey yok. ama ben ne "normlarin altust olusu, iktidarin basasagi edilmesi, hedehodo" bokundaboncukbuluculuunu, ne de "sistemin gazi alinio bolece oluom" die ahkam kesen kendiniherkestenakillizannetmecilii tasvip ediorum. her ikisi de hicbirisi de...
Elde 90 yasinda, yeni alindii icin bombos bi dubleks varsa orda halloween partisinin hasi olur. hele ki evin ilk sahipleri o evde delirerek olmus ve arkalarinda duvarlara ne idigu belirsiz lekeler birakmislarsa yemedeyanindayat bir halloween partisi olur. 30 kisi, siselerce icki, haliyle seviyeli muhabbet bi yere kadar. "On the waterfront" filmindeki barlon brando tarzi yuksek bel pantolon, yumurta topuk ayakkabilar, bele kadar acik siyah gomlek, boynumda haclar, cevsenler, kafamda denizci sapkasi sette donen funky bir melodiye uygun adimlarla pacalarimi savurarak merdivenden inerken karsimda paltosunu cikaran bi "sailorgirl..." Son iki basamagi yetmisler action filmleri tadinda atlayarak inmem ile "benimsin denizci kiz" die kendisini belinden kavrayip kendime cekmek zorundaydim. "naapiosun ya gerizakali?!" demesini mi bekliodunuz? halloween diorum... "take me sweet sailorman" diip aynen karsilik verdi tabi ki. gece boyu daa once birbirini hic tanimayan 2 insan olarak "denizci cift" ayagina yattik. eelendik mi? fazlasi ile...cok pis belalti sakalar yapip, birbirimizi taciz ettik mi (literally manually)? ettik... sora parti bitince herkes efendi efendi yoluna koyuldu.
Adini sormadim asla da ogrenemiicem, "i will never forget my norwegian sailorman" die fisildamasi "sadece saka" olarak aklimda kalicak. halloween bu, anlayis bu. kutlu olsun.

8 comments:

Anonymous said...

So you got your treat....

kırmızılı said...

eğlenmek için ideal yüce günlerden birisi daha.hayat bayram olsun felsefine dayanarak ortaya çıkarılmış bence bütün bayramlar.ya da saçmalıyorum işte.eğlenmene bak:)

Büyük Rakı said...

ben de burda bikaç kişi yakacak sonra da tırtlar vadisinden etkilendim dicektim (kullandı 2 lavuk yalan oldu ) cadılar bayramına sarayım bari. olur mu yazını delil göstersem ben bunları cadı sandım desem yerler mi?

gp maksimov said...

bak Angel of the Morning ne demis yukarda? yani herkes treat'i alacak, anlayis bu. biri yer biri bakar kiyamet ondan kopar olmiicak yani

Erdela said...

Resim yok mu güzel Türkçe yazan Norveçli arkadaşım?

gp maksimov said...

@erdela denizi sapkasi turbonegro sailor hat olunca, ister istemez norvecli denizci oldum, tassaga sarma hemen!
en sahane fotolari sailorgirlin arkadaslari cekti, onlarin eline bakar.

Anonymous said...

"ah be ben niye orda değildim" dediğim nadir gecelerdenmiş:)

gp maksimov said...

@eva sana ucak bileti yollucam bi ara sozum olsun...