Jan 12, 2010

welcome back home...

...dedi polis pasaport kontrolunden gectikten soora. "home" dedi... TC'de iken 1-2 kere "eve donunce..." gibi laflar sarf ettiimde anne-anaane-teyze ucgeninden paparalara maruz kaldiydim. Istanbuldaki polis "nie geldin ki la anjuk" bakisi ile pasaportu damgaladiydi; maasi, isyuku ve potansiyel altsinif uyesi olduu icin haksiz da bi tepki diildi. Amerikan icermecilii (inclusiveness, bole kulllaniliodur herhal) garip vesselam.

Gumrege sokmadilar, hayir cantayi x-ray'den dahi gecirmediler. belki yekurkumye potansiyelinden emin olduum yunkasmir kirmasi taze alinmisdenizci parkasi ise yaradi, kim bilir? bu parkadan gayri TC'den geriye ne kaldi, soole bi bakalim:
-ulke hizla fasistlesio. edirne, erzurum'da linc manisa selendi'de alenen tehcir yasandi. fasist eylem ve demeclerin fasist niteliini dillendirdiniz vakit eylem/demec sahibinin incinmesi, "baa fasist dedi, ohuohu" die zirlamasi TC'ye has diil neo-fasizmin karakteridir. bu esnada aile fertlerimin (biz de aile gepgenis bi muessese 3kusak bi arada) yaklasik 30 yil sonra "fasist"i kufur olarak tekrar kullanamaya baslamalari bi acidan teselli oldu.
-cocukluumun durustluk timsali uzak kuzenin trilyonluk vurgunlara imza attiini oorenmem.
-beraber buyuduum 2 uzak kuzenle biraraya gelince yaslandiimizi fark etmemiz. benim onlarla ilgili hatirladiim sey igneli tuf-tuf ile kedi avlama sadistliimizden tatmin olmayip, pazarin olduu gun catidan etli teyzelerin kabalarini hedef almaya isi vardirmalariydi. onlar bunu hatirlamazken , benim onlarin "aga bizim elimizde sapan varken, senin elinde kitap vardi" israrini hatirlamamam.
-dogdumuz sehirde olemiicek olusumuz gercegi. su dallamaya referensla.
-insana en yakin canlinin bukalemun olduu. sutas ayrana verdiim ilk tepkim "bu ne ya bu kadar yaali, nie deistirdiler ki bunu" uzerine esrafin afallamasi, benim damak aliskanliinin bu kadar hizli degismesine afallamam.
-antalyaspor atkisi, TAMU EVET LAN!
-bi kisim guzel muzik ve film.

7 comments:

said...

artı 1-3 kilo yok mu yani? Türkiyeden en çok o getiriliyo.

gp maksimov said...

olmami, birazdan salona gidiorum

said...

you bloody gymericans!

Büyük Rakı said...

bu sefer de doğru dürüst takılamadan döndün evine.. bi dahakine adam gibi rakı içmeden göndermeyeceğiz.

gp maksimov said...

@buyuk raki, hep laf hep laf!

Büyük Rakı said...
This comment has been removed by the author.
ciidem said...

ben gordum o atkiyi ehehe! bunu soyledim, basim goge erdi evet.