Feb 22, 2009

Senin baban bi banka soyguncusuydu yavrum!


Evet senin baban bi banka soyguncuydu, ama kimsenin canina kastetmedi. Sadece boyle yasamayi sevdi o, bi de senin parani calmayi! Bize kalsa hepimiz masum cicekleriz degil mi? kotu belledigimiz "yok artik, bu kadar da olmaz canim" dedigimiz, kizdigimiz, sovdugumuz olaylarda hic payimiz yok degil mi? sutten cikmis ak (bok?) kasigiz hepimiz...biz, annemiz, babamiz, kardeslerimiz...
Degil! hic degil! ufak bi matematik bile artik umrumuzda bile olmayan koskoca kita afrikada olenlerin hayatlarina ne derece kastettigimizi gosterir -- uzerine ahkam kestigimiz, nasi isledigini adimiz gibi bildigimizi  zannettigimiz "kapitalizm" bizden gayri bisey degil mi?Doktor babalarimiz, ogretmen annelerimiz, bize sefkatlerini ihsan edenler ve biz masum ayaklarina yatanlar, alakamiz olmadigini iddia ettigimiz her vahsetin mumessili degiliz degil mi? Herseyden de biz sorumlu degiliz, neseyle ve zevkle gecirdigimiz her dakka birilerinin acilarinin sebebi degil degil mi? sahane bi sosyal unutma bilincimiz var -- ki bu olmasa bu suclarla nasil yasardik bilemiyorum. 
Onun icin bugunler radikal sorumlulugun zamani, hicbir seyi kendimiz basarmadik ve her sey bizim yuzumuzden oldu ve oluyor diye dusunmenin vaktidir.
Bu soylediklerim puriten ahlak safsatalari olarak cinlayabilir kulaklarimizda...evet puriten ama her bicimde dinsel ahlakin sorumluluktan kactigi bu zamanda bu puritenlik inanc meselesi diil tavir meselesi sekerim! israrla puriten etik, sapkin sorumluluk bilinci ve allahsizlik zamani. korkacak ne var? dunya dedigimiz acilar alemi bileklerimizdeki 2 ufak cizige bakmiyor mu? 
p.s.: baslik ve mantik the Clash "bankrobber"dan ozenle araklanmistir, bu da kivanc vesilesidir!  

No comments: