Feb 20, 2009

sezonu da actik allaan izniyle!


hatta neredeyse kapaticam ama yazmak boynumun borcu. Alp disiplini kayak mevzumuz, yahut turkcesi ile bayir asagi, ecnebinin tabiriyle downhill skiing. neden onemli kayak? ustsinif eelencesi oldugu icin mi?yo burda, golf gibi hatta daha bircok sey gibi orta (vasati kullanilsa daha super olmaz mi? ortasinif olup da vasat olmayan kac kisi taniosunuz?) sinif aktivitesi. Bundan 2 sene evvel kayak merkezi olan en boktan insanlarla en pirlanta insanlarin bir arada yasadigi bir sehrimizin universitesinde calisirken basladi kayak macerasi, onemliydi zira "fasizmle mucadele taktigimdi!" Bu dedigime kiciyla gulenler hakli, Ankarada devrimci arkadaslarima yakinirken tasindigim o sehirdeki insanlarin, universitenin cogunlugunun nasil fasist oldugunu anlatirken, kanka kalibre arkadasim "bi sorsaniza fasizmle nasil mucadele ediyor" diye kiskirtinca ortaligi "kayaga giderek!" diye karsilik vermistim. Kayak merkezi okula yakin, malzeme bedava olunca "ben bi hava almaya cikiim" diip solugu dagda aliodum. Bi yil boyle takildim, kimse de cakmadi, yapmam gereken bicok isi ya savsakladim ya da yapmadim. Yapmak mecburiyetinde olmadigim seyleri de duzgun yaparak "ii cocuk, caliskan" sifatini kaptim bolece. Onun icin kayakla aramda duygusal bir bag var, anlayin...

slalom'a kasiorum...hedefim budur. bugun feci yuvarlandim ama dusmeyi  ii bildiim icin (metafor olarak da okuyun ama gercekten lisedeyken sandik ustunden milyon kere dustugumu ama kafayi gozu yarmadigimi butun donem bilir) dangalak snowboardcularin bile takdirini kazanmis oldum. guzel bi bayansaniz, yahut muhabbeti saalam bi devrimci size de "dusmeyi" ogretirim, ii biliyorum diiceim ender seylerden biri cunku.

3 comments:

Büyük Rakı said...

Vay be yiğidim hala kayak alışkanlığı sürüyor ha?
Ben de burda mesaiden kaçmak için kayıyor sanıyordum meğer adam faşizmle savaşıyormuş:)
Büyük adamsın vesselam. Çalışmadan çalışkan sıfatı kapan, kayarak faşizmle mücadele eden. Burda sezon daha yeni başladı bu arada, biz hala kayanlara biraz eziklik biraz kızgınlıkla bakıyorduk ama bundan sonra potansiyel devrimci çıkabileceği için biraz da saygıyla bakalım bari.

gp maksimov said...

Buyuk Raki,

Kayanlara saygi ile bakma, kolpa onlarin cogu! yeni teknikler kaptim gerekirse sopa zoruynan sana da ogreticem!

Ezgi,

Sen de gulme kiz ole vara yoga=P

Selamon said...

Faşizme karşı spor için dağcılık, faşizme karşı kayaklı spor için tur kayağı disiplini şiddetle tavsiyemdir. Tur kayağı için yardımım dokunmasa da, kayak eğitimine karşılık dağcılık eğitimi verebilirim =)

Bu arada blog adı pek şahaneymiş, yazı diliniz de pek eğlenceli, Gogol Bordello sizin için söylesin "immigrant punk" =)