Mar 8, 2009

assassine de la police, nique la police

bu postun gelisi carsambadan belliydi. bak orda, yukarda kac gundur "la justice nique sa mere" yazio. ntvmsnbc'den gordugum "ABD'de 15 yasinda kiz, polis tarafindan dovuldu; ulke calkalandi" haberinden soora etrafa bi goz attim. Ulkenin calkalandigi falan yoktu! 15 yasinda bi insana polis tekme tokat girisip kafasini duvara falan carpinca, zannedio ki benim basinim amerika calkalandi. ne calkalanacak hic kimse duymadi burda bu haberi. kendine radikal diyenler, gansta rapci, ve punklar dahil "fuck tha police" diye ortada gezenlerin haberi bile olmadi.
Yilbasinda California Oakland'da 22 yasindaki Oscar Grant kafasina sikilan polis kursunu ile olduruldu. Olay tramvay duraginda vuku bulurken, polis milleti trene doldurup olayi kanlicanli izlettirdi ustelik. bu cinayetten soora Oakland'da kucuk capta olsa da isyan cikti; arabalar yakildi magazalar taslandi. Hangimiz duydu? Hicbirimiz...Alexis atina'da olduruldugunde ulke 2 haftalik isyan dalgasiyla karisti, burdaki radikal/anarko tayfa bloglar acti destek icin eylemler yapti. E ii de annem, senin ulkende milletin gozu onunde polis adamin beynini yere sacti, ustune millet ayaklandi, senin haberin olmadi! adama demezler mi bu ne lahana tursusu die?
Bu olaylar polis denen yavsak surusunun dunyanin her yerinde benzer fonksiyona sahip oldugunu bi kere daha gosterdi bize ama "polis kiz dovdu/oolan vurdu, ulke karisti" diye haber yapan turk basinina 2 cift sozum var: bir, burasi yeryuzunun en "cartoonish" ulkesi, ortaligin falan karistigi yok. iki, sen kendi ulkene baksana bi pust basin! Onder Babat taksimde gunduz vakti vuruldu, Engin Ceber iskencede olduruldu, faili mechuller, karakol camlarindan "kendini atanlar" cabasi. ulan bunlarin hepsi sistematik, munferit olaylar falan degil. hadi embedded basinsin tirsiyosun bu meseleleri ifsa etmekten. e o zaman hic olmadi polis tarafindan keyfen oldurulenleri dogru duzgun haber yapin, sizi sakli polis yalakalari!
Feci sinirleniorum, nevrim donuyo! dunyanin butun major medya kanallari ve kendilerine sol diyen uyusuklari bu kadar mi benzer birbirine mevzu polis vahseti oldugunda. hepsine burdan pesi sira NWA "fuck tha police," BodyCount "Cop Killer," ve Cut Killer ile NTM ortakligindan sahane "Nique La Police" gelsin.

2 comments:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com said...

Basın = yalan. Bu her yerde göyledir zaten...

gp maksimov said...

yalan deil de katakulli dielim...