Mar 31, 2009

neuroscience, valium, vicodin...part2

Cok beter bi haftaydi cemaat-i kafurun. zirh degistirip asli mesgaleme donus ettim. Omru hayatimda, "ula su dersi alayim, surda isime yarar, burda isime yarar" hesap etmedim. artizlikten degil o isleri bilmediimden. burda mevzuumla alakali bi noroloji dersi acildiini duyunca "bu benim ilerde isime yarar, bi chapter cikar" hesapcilii ile ders aldim. beter etti beni...odevlerini cozene kadar omru curuyo ademin.
Iste gecen hafta damar damar ustune bindi. noroloji paperi, "bir hikaye-i sevda" (love story lan iste) cevirisi osmanlicadan, ustune hepsinden muhimi fellowship basvurusu. Sonuncusuna cok bel bagladim, cikarsa galler prensliine talip olucam. okuldan sadece bir kisinin alacai, maasa %50 zam getirecek sukela bi olay yani. zor ama kaz/tavuk denklemi iste.
iste bu ugurda nelerden odun verdim, neleri kacirdim, uygulamali bi sekilde gorelim:
1)uyku: yetismeyince hic bisey gunde 3 saatlik uyku ile yasadim. nasil? sole ama ayri ayri aliosunuz bunlari, aman dieim : a) b-complex vitamin (folic acidli) + buyuk bardak diet kola. geceden aliosun. normalde gazli icecek icmiorum, hele bir ezcacinin icadi coca-cola'yi zinhar icmiorum. sadece ilac muamelesi yaptiim boktan bi sividir nazarimda, ishale&mide gazina iyi gelio. tatbik edin. b)Mocha ihtiva eden  ginsengli enerji icecegi Rockstar, buyuk kutu, hepsi icilecek, soora sabaha kadar rocknroll c)spor salonunda agirlik altina yat (kardio kasmana gerek yok), eve gelince koca kase espresso cekirdekli dondurma...netice hizli metabolizma ve kafein esittir uyku haram. tabi vakitsizlikten haftaortasinda sporu sallamak zorunda kaldim.
2) Das Kultur Fizik: spor yapamiosun haliyle, oncelik sirasinda hemen savsakladiin sey oldugu icin. metabolizma yavasliyor, erkenden uykun geliyor. en beteri testesteron ve buna bagli serotonin dustuu icin, panik ve bunalma emareleri bas gosteriyor (bu ne acaip ve ayip bir fiil imis be yahu).
3) La Vie Sociale: Cuma gunu mesajlar telefona pesi sira gelirken, "ee gitmio muyuz mekana" die yaarken, hepsine "calisiorum gelemem" cevabi veriliyor kaslar kucuk emrah nizaminda. sonra "e sen gelmeyince millet oratadan kayboldu" cevaplari gelince duble kahrolunuor.
4) Une femme tre tre tas: her biri bilardo topu buyukluunde yesil gozler, uzeri arsi alaya degen kirpikler ile sana kirpilirken, akabinde gelen "e sen simdi gelmio musun" sorusuna "olmaz kutuphaneye gitmem lazim" cevabi veriliyor. gun boyu pismanlik, bu cumleyi sarfeden disinin fin/isvec/danish harmani olduu akla gelip quadruple/double duvara kafa cakmayla neticelenior haliyle.
Odevi teslim etmenin huzuru, fellowship gelcek yerden dua esirgenmez mantigi, madde 1'in sebep olduu enerjik vucut ve fakat uyuyan gozler ile surat karmasi halet-i fizikiye, vacadine denen guzellik bir haftadir itina ile saklanan McEwan's ile harmanlanip ogleden sonra uykusuna yatiliyor. bi de disarda yaamur var ki, yemiorum yaninda yatiorum iste.
Vacadine ister istemez, "bir tatli huzur almaya geldik kalamistan" sarkisinin bir ezcaciya duzulen methiye oldugu fikrini akla getiriyor. belki de vacadine kana karisiyor ondandir die dusunurken...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


5 comments:

madafaka said...

çok güldüm ha. özellikle dördüncü maddeden sonra gıdaklamaya başladığımı farkettim.

Büyük Rakı said...

keşke yinge törkişh bilseydi. Cnbce romantik salı kuşağına malzeme olacak geyiklere girmeye gerek kalmazdı :p
Fellowshipde bolşans
Tatlı rüyalar diyorum.

can y. said...

marijuana, ecstasy and alcohol?

Abi sen bunu yazmissin ben de dun sabah bu sarkiyi dinliyordum okula giderken. "kalp kalbe karsi derler" sarkisiyla bitirmek istiyorum bu komenti.

gp maksimov said...

buyuk raki, buraya bi muzik otturgeci koysak? bak o kadar vacadine dioz, sarkiyi otturemioruz arkadan.

Can Y. abi vacadine bul=) o zaman QotSA daha bi stoner oluyor...

y'all madafakaz, "son pismanlik neye yarar" turkusu soylemicem galiba bu sefer, haberdar edicem hepinizi=)

Büyük Rakı said...

Maksimovum o zaman bu post senin için geliyor muziconla blogumuz nasıl şenlendirilir. bkz. buyukraki.blogspot.com