Mar 1, 2009

hayvanligin luzumu yok..! ama parti hayvanligina luzum cok


Genelde "yahu cagirdilar iste gitmezsem ayip olur" diye ayaklarinizi suruyerek gittiginiz yerlerde cok egleniliyor degil mi? oyle degil mi yoksa? o zaman "party animal" modundan ufaktan cikma vakti benim icin geldi de gecio demektir. Onumde cok ciddi bir fellowship basvurusu varken, eglenceden eglenceye savrulmayi birakmali ve sikici doktora ogrencisi hayatina geri donmeliyim (yannis anlasilma olmasin, doktora ogrenci hayati sikici, doktora degil. kendi adima konusuorum, bu ulke sartlarinda yoksulluk sinirinda yasasam da, temel ihtiyaclarimi karsilayip bolca zamanim olduguna ve merak ettigim seyleri okuyarak vakit gecirdigime gore bence doktora yapmak pek de kotu bisey olmasa gerek. kariyer mi? o isten anlamiyorum, yeminle!). Sanirim sikici akademik yasama donusu sahane bi kapanis partisi ile yaptim, yaptik.
Eski ev arkadasim M'nin evinde Toga (greko-romen carsaf giysi) partisine davetliyiz ev arkadaslari olarak. Hane arkadaslarim ziyadesi ile mulayim insanlar (biri avukat digeri eyalet meclisinde calisan sirinlik muskalari) ama icki ve parti yerinde durdugu gibi durmuyor iste. Hele isin icinde BeerPong ve Rockband 2 oynamak, halo-hop cevirmek gibi atraksiyonlar varsa...Beerpong resimdeki oyun. pingpong topu ile shot bira bardagi nisanlamaca sonra fondip. bi de bunun "bilgi yarismasi" biciminde olani ve takim halinde oynanani var ki, dun gece ben ve takimim zafer sarhojlugu icinde oyuna damgamizi vurduk. Tamam lan belki sira bana gelmeden birayi icip takimima vakit kazandirma gayeli hilelere basvurmus olabilirim ama oyunun hakemi bizim bolumde lisans ogrencisi S gibi ortaligi velveleye vermedim. Neymis sira bana gelmeden iciomusum, ben de bunu sinifta birakmakla tehdit ettim. O da "ii de sen benim TA (teaching assistant)im degilsin ki" diye ukalalik yapti. haliyle "cocugum kim senin TAin? yani kendisi benim arkadasimdir muhtemelen, F alman bi lafima bakar" karsiligini aldi. Olay tatliya baglandi, cunku biz kazandik!
Isin icinde rocknroll olan biseyle beni bi daa bi araya getirmiicekler zannimca. Rockband'e kendimi o kadar kaptirmisim ki, sarkiyi dizlerimin ustunde kayarak bitirdigimde millet "keep it cool, hey lookatchya" naralariyla etrafimda bitti. cunku o gazla parmaklarimi kanatana kadar calmisim! Parti sahibesi M, bi yandan soylenip bi yandan gitardan kan lekelerini silerken "altkata in ne billim beerpong oyna be adam" diye kovaladi zaatimi. Hohoho, alttakiler hola-hop cevirmeye baslamislar bile. zorla ellerinden aldim "olm walla bak bu benim memleketimin milli sporu" diyerek...netice mi? bi eliniz havada parmaginizla tavani gosterirken (elvis durusu=)) dusurmeden halo-hop cevirebileniniz varsa beri gelsin! Hatirlanacaksam boyle hatirlanayim ulan! israrlar uzerine tekrar tekrar, cemberi boyundan bele indirerek ustelik, cevirdim de cevirdim. "Salonda yapayim mi, bak herkes gorur hem" teklifim, M tarafindan "aman canim, lazim degil" diye geri cevrildi.
Mulayim ev arkadaslarimdan erkek olani elinde gitarla "can't stop belieeeviiinn" naralari atarak evde kostururken, disi olani da suruklenerek yataga goturuluyordu bu esnada. Cingozler bira bitince enerji icecegi+vodka karisimina donmeyi tercih etmisler. Sabaha karsi eve donme kararini verdik ama disi ev arkadasim J kayip! baska bi yatakta biri ile sarilmis uyurken bulduk kendilerini ama ikisinin de sizip birbirine oyuncak ayi muamelesi yapmaktan gayri bisey hedeflemedikleri acikti. Ben her zaman uyuyani uyandirmama politikasini benimsemis biri olarak J'yi orda birakip gitme taraftari iken, sagolsun ev arkadasim B, kizcagizin basinda adini ve soyadini avaz avaz bagirarak uyandirma gayreti icinde idi. E ise yaramadi haliyle! Biz J'yi ve arabasini parti sahibesi M'nin emin ellerine teslim edip, kendisine  J'ye sabah durumu izah etmesini tembihledikten sonra yuruyerek eve donduk. Minneapolis'in guzelligi olan eksibilmemkac derece havanin suratiniza carpip sarhosken sizi ayiltmasi gercegini bi kere daha tecrube etmis olduk boylece.
Manyifik bi kapanis partisi oldu, tek bi istisna ile. J sabah herkesten evvel uyanip tanimadigi bi erkege sarilarken buldugu icin kendini, feci panikleyip arabaya atladigi gibi acil'e gitmis "allaam yoksa istismar mi edildim?!" diye! neyse soora eve geldiinde bu gereksiz paranoyasini "ne kadar parti hayvani tipler olsak da arkadasimiz sorhosken, kendisinin huzuru ve guvenligini saglamak bizim icin esastir" hatirlatmasi ile giderdik. Nihayetinde uyku arkadasi D de tanigimiz duzgun bi insan. 
Onlar donmus profesyonel hayatlarina biz cikalim kerevetine...lakin sirf ikisini de sabah uyandiklarinda cigligi bassinlar diye ayni yataga yatiran pustlarin ben ve diger ev arkadasim B oldugu suphesi belirdi icimde. cunku bende de resimler kopuk, hatirlamiyorum. en iyisi sesimi cikarmayayim, bi de "hem gocmen hem de essek sakasi yapio" damgasi yemeyeyim dun gecenin ustune.  

5 comments:

ezgi said...

Bak yaa nasil egleniyor. Asosyal mod on lutfen yaaa. Kizdirma. Kiskandirma.

Büyük Rakı said...

arkadaşım biz senin burdaki partilerini de biliriz. Bu arada 8 Martta bir parti daha var ve meşhur assolist MEMET de olacak sahnede bekleriz...

gp maksimov said...

Ezgi:

Ne asosyalligi ayol?eglenceden kendimi hirpalar oldum. 2 parmagim yarabantli elimde ve kollarimda morluklar var. portland'a gelince seni de alemlere akiticam, hiiiic merak etme sen:p

Alper:

Memedime selam et benden, yanniz o sikma portakal+vodka satisini durdursunlar o beni feci maymun edio

Selamon said...

Oha, muhtemelen uçak parasını vize parasını filan denkleştiremem ama siyasi sığınmacı olarak gelmeyi deniyorum derhal. O bira bardaklarının arasına bırakın beni, rockband'e de hayır demem, yaşarım ben o şekilde bir kaç yıl. Sonra baydım deyip dönerim zaten memlekete. Yük olmam.

gp maksimov said...

tamam aga gel, ama biz resimdeki gibi buyuk olcekli oynamioruz bu oyunu. herkes gelsin hatta, siroz olup beraber donelim memlekete, ataturk'ten soora bizim adimiz anilsin ustune dunyayi sarsan turkler olarak.